Pihakukat


Kukka-asetelmat sommitellaan terasseille ja ikkunalaudoille ilmojen lämmittyä. Tavalliset suorakaiteen muotoiset kukkalaatikot ovat käypiä ulkoikkunalle, ja suurilla ruukuilla saa terassille näyttävyyttä vaivattomasti. Myös esimerkiksi sienikori tai ruosteiset kottikärryt kelpaavat tarkoitukseen mainiosti.

Minä valitsin ruukukseni puisen korin, johon istutin erivärisiä neilikoita ja kultatähti-nimellä ostamaani keltakukkaista pöheikköä.

Erityisesti puiset korit on syytä suojata sisältäpäin, jotta ne eivät tummuisi ja multaantuisi. Tämä onnistuu leikkaamalla mustasta jätesäkistä tai käännetystä puhtaasta multasäkistä korin kattava pussukka, joka täytetään mullalla. Säkin pohjaan ei ole syytä tehdä reikiä vedelle, sillä ylimääräinen vesi tuhrii ja haurastuttaa korin rakenteita. Tämän takia kukkaistutusta on kuitenkin kasteltava tarkasti; useat kukat eivät pidä mutavellistä, mutta eivät siedä toisaalta liikaa kuivuuttakaan.

Mullan on olla runsasravinteista, jotta kasvi jaksaa kukkia. Puutarhamullan ravinteikkuutta voi lisätä sekoittamalla siihen hieman kompostia. Sitten vain istuttamaan! istuttaa valitsemasi kasvit. Valinnassa on syytä pitää mielessään muutama seikka. Kannattaa hankkia pitkään kukkivia lajikkeita, jotka sietävät ympäristöoloja, joihin olet laittamassa istutelmasi. Mikäli käyt useilla lyhyehköillä pikkumatkoilla, osta paremmin kuivuutta kestäviä lajikkeita. Perussäännön mukaan nahkealehtiset kasvit kestävät kuivuutta paremmin kuin ohutlehtiset.

Asettelulla ja väreillä voi nyt leikkiä. Miksi turhaan istuttaa kasveja tylsästi vieriviereen samaan tasoon? Korkeudeltaan erilaisilla kasveilla saat asetelmaasi näyttävyyttä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s